Navigation Menu+

Kippen en co

Reeds als kleine kinderen zijn ik en mijn broer gepassioneerd door kleine neerhofdieren. Voornamelijk kippen, maar ook jalkoenen, eenden, konijnen en sierduiven. België alleen al telt 75 unieke soorten neerhofdieren, die reeds eeuwen hier gehouden worden, op boerderijen en erven. We willen niet alleen ons eigen levend erfgoed in stand houden, maar hebben ook enkele uitheemse rassen die we reeds jaren houden. Uit nostalgie en uit liefde, maar ook hun eitjes en bijproducten hebben nut. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan een rustig toom scharrelende kippen vrij over het erf?

Uitheemse hoenders/krielen: araucana, brahma, barnavelderkrielen, chabo’s en cochinkrielen. Rode ardennerkalkoen

Ben je op zoek naar een leuk diertje? Contacteer ons gerust. Kunnen we u niet verderhelpen, dan sturen we u door naar een collega-fokker.