Navigation Menu+

Geitenzuivel

Onze kleine kudde van zo’n 75 melkgeiten, van het Franse alpine-ras, voorziet ons jaarrond in melk. Deze melk wordt verwerkt bij 2 ambachtelijke biologische verwerkers (niet op de eigen hoeve). De eindproducten zijn heerlijke geitenkaas, geitenbrie, yoghurt, platte kaas, verse smeerkaas en een bakkaas (paneer/haloumi).

Franse alpinegeiten in onze stal

Wat is er zo uniek aan onze geitenhouderij?

  • Alle geiten behouden hun natuurlijke hoorns, en worden niet onthoornd.
  • Alle lammeren (zowel bokjes, als miekes) blijven bij hun moeder zuigen, tot ze 3 maand oud zijn. Estisch verantwoord, en de opfok verloopt bovendien zonder ziektes en darmproblemen.
  • Hun voeding is niet intensief. We halen niet het onderste uit de kan, en forceren onze dieren niet. De geproduceerde melk is dus rijk aan vet en eiwit.
  • Het overgrootte deel van de voeding komt van maximum 2 kilometer ver. 95% is kruidenrijk gras. Bieten telen we zelf, net als hooi. Mais en voordroog wordt geoogst in Wijnendale, op 2km van de boerderij. Krachtvoeder gebruiken we nauwelijks, op essentiële mineralen na.
  • Antibiotica moeten we nauwelijks gebruiken. Omdat onze boerderij klein is kennen we elke geit, en kunnen we tijdig ingrijpen wanneer er iets scheelt met een geit, zonder antibiotica te moeten gebruiken.
  • De geiten kunnen jaarrond op de wei. In de lente/zomer in de boomgaarden en verre weilanden, in de koude periodes op de wei rond de stal.

De producten zijn te verkrijgen in onze boerderijwinkel, bij Boer Bas in Brugge. Diverse winkels in Gent, Kortrijk, Brugge, Brussel en Leuven zijn ook verkooppunt. Als horecazaak in Oost- of West-Vlaanderen kan je ook met onze producten werken.