Navigation Menu+

Geitenzuivel

Onze kleine kudde van zo’n 75 melkgeiten, van het fFranse alpine-ras, voorziet ons jaarrond in melk. Deze melk wordt verwerkt bij 2 ambachtelijke biologische verwerkers (niet op de eigen hoeve). De eindproducten zijn heerlijke geitenkaas, geitenbrie, yoghurt, platte kaas, verse smeerkaas en een unieke grillkaas.

Wat is er zo uniek aan onze geitenhouderij?

  • Alle geiten behouden hun natuurlijke hoorns, en worden niet onthoornd.
  • Alle lammeren (zowel bokjes, als miekes) blijven bij hun moeder zuigen, tot ze 3 maand oud zijn. Estisch verantwoord, en de opfok verloopt bovendien zonder ziektes en darmproblemen.
  • Hun voeding is niet intensief. We halen niet het onderste uit de kan, en forceren onze dieren niet. De geproduceerde melk is dus rijk aan vet en eiwit.
  • Het overgrootte deel van de voeding komt van maximum 2 kilometer ver. Bieten telen we zelf, net als hooi. Mais en voordroog wordt geoogst bij een collega in Wijnendale, op 2km van de boerderij. Krachtvoeder, ongeveer 0,5kg/geit/dag kopen we aan.
  • Antibiotica moeten we nauwelijks gebruiken. Omdat onze boerderij klein is kennen we elke geit, en kunnen we tijdig ingrijpen wanneer er iets scheelt met een geit, zonder antibiotica te moeten gebruiken.

De producten zijn te verkrijgen in enkele boerderijwinkels in Oost- en West-Vlaanderen. Ook in Gent, Kortrijk, Brugge, Brussel en Leuven zijn er enkele verkooppunten die onze visie op een duurzame landbouw delen, en enkele van onze producten aanbieden aan hun klanten.