Navigation Menu+

Boerderijkampen 2022

Zaaien, melken, planten, oogsten, koken, werken, beleven, spelen, knuffelen, proeven, leren, sporten en ravotten. Een zotte week vol nieuwe ervaringen tussen de 100’den boerderijdieren.

Je ontdekt het leven op een échte boerderij, waar ’s ochtends de geitjes gemolken worden, en vele groenten gezaaid en geoogst worden. Je loopt er van het lange aardbeiveld door het vers gemaaide gras naar de serre vol snoeptomaten. Je speelt en leert er tussen paarden en pony’s, varkens en geiten, tot koeien en de vele kleine neerhofdieren. Een rit met de traktor, of liever op de pony of een paard? Een kamp waarbij stilzitten niet mogelijk is!

Praktisch info

Voor wie? kinderen van 6 tot 12 jaar (1e – 6e leerjaar)

Wanneer? Zomervakantie 2022

Waar? Bioboerderij Koolmees
Torhoutbaan 125, 8480 ICHTEGEM

Uren? We voorzien elke dag een ochtendopvang vanaf 8.00 uur en een avondopvang tot 17u30. Dit is terplaatse te betalen (€2,50/keer of €25/week).
De activiteiten gaan door van 9u00 tot 16u00.

Voorzie enkel laarsjes en kleertjes die vuil mogen worden. Wij voorzien doorheen de dag een tienuurtje (fruit), een zelfgemaakt middagmaal en een vieruurtje (koekje). Ook water is uiteraard steeds beschikbaar.

Door wie? Het kamp wordt geleid door boer Jens en boerin Naïki. Jens gaf na zijn lerarenopleiding 5 jaar les in het 1e tot 4e middelbaar. Hij maakte een paar jaar terug de keuze om fulltime te boeren. Naïki is als voormalig chiroleidster ook instructeur in het jeugdwerk, en bovendien ook al meer dan 8 jaar bevlogen leerkracht, ondertussen in het MMI in Kortemark. Ook enkele jonge moni’s zullen mee de kinderen begeleiden en bijstaan.

Inschrijvingen? Inschrijven is noodzakelijk. Dit doe je vanaf februari 2022 op deze website. Schrijf u na 1 februari zo snel mogelijk in, om er bij te kunnen zijn.